Helgen hittills

2010-01-30 @ 22:57:15

Igår (fredag) var vi bara hemma och tog det lugnt. Efter middagen åkte Nadja till Felicia och tittade på Let´s dance där och Claudia hade Josefine hemma, vi kollade på Let´s dance och åt massa gott. Claudia somnade på soffan redan kl 21 och kort därefter somnade Josefine sen kom Nadja hem. Vi låg på soffan och mös och Jocke gick och lade sig eftersom han skulle upp och jobba idag. Nadja och jag somnade på soffan vid 23, kl 01 kom Jocke och väckte oss så flyttade vi till sängen och fortsatte sova till kl 10 imorse, så jag känner mig väldigt utsövd.

Fredagens mat var: Persiljekryddade Wallenbergare med kokt potatis och rårörda lingon, sådär tyckte jag men de andra gillade det.


Fredagsmys med lite blandat nyttigt och onyttigt :)

Idag har vi precis kommit hem från Williams namnfest, det var jättetrevligt och kul att träffa alla igen, det blir alldelles för sällan numera.
Vi fick jättegod mat och fika. Tack Anna & William.

Imorgon ska vi hälsa på Therese, Micke och Joline. Barnen har inte träffat lilla Joline än och vill gärna göra det. På kvällen åker barnen till pappa och jag åker och jobbar.

Lite bilder:

Anna

Jenny & Suzana

Vesna & lilla Leontina och Stella

William somnar mitt i maten :)

Nadja & William


Williams tårta

Full rulle

2010-01-28 @ 21:05:57

Idag har vi varit på en filminspelning hela dagen, Claudia var statist i en serie som heter "våra vänners liv" och kommer i höst. Vi skulle vara där kl 08:15 och höll på enda till kl 16, Claudia tyckte verkligen det var skitkul :)
Jag fick tydligen också betalt bara för att jag var där, trevligt :)
Efter det hämtade vi Nadja i skolan och sedan hem till en lagad middag igen :)
På kvällen har vi bara degat på soffan, så skönt. Jocke åkte på Hockeymatch vid 19, tyvärr var det för sent för oss att se eftersom vi går upp kl 06, barnen skulle inte orka. Nu sover mina prinsessor så sött och jag ska fortsätta dega men först ska jag kolla lite utbildningar. Bara en dag kvar sedan är det helg, Jippie!
Imorgon blir det fredagsmys och let's dance, Claudia ska ha en sovkompis hemma och ev. Nadja också.
På lördag ska vi på "namnfest" för William hemma hos Anna.

Dagens Linas: Kikärtsbiffar i pitabröd med grönsaker, mango chutney och matyoghurt, helt ok var det. Tycker det är så himla bra att någon annan bestämmer vad vi ska äta eftersom vi då äter sånt som vi annars inte skulle lagat samt får en väldigt varierad och nyttig kost. Vi har hittils gillat maten och ser redan fram emot vad som kommer näst nästa vecka.

Det var det för idag, ha en trevlig kväll.

Lite bilder:

Blev tyvärr ingen bra bild men det är Claudia som sitter i gungan och bakom henne står Gustaf Hammasten (skådis från bl.a Tillsammans och Bruno) i en scen där han gungar henne.

 

Claudia gör sig till lite innan det är dags att spela in en Lucia scen. Tyvärr blev den scenen inte filmad tillslut för att tiden inte räckte till. De visste inte om de skulle strunta i scenen eller spela in den vid ett annat tillfälle, de skulle höra av sig isåfall. Claudia såg fram emot den scenen och blev lite ledsen.

Hugo som spelar Folke i serien och Claudia



Dagens middag



Trött tröttare tröttast...

2010-01-27 @ 21:51:33

Hur kan det vara möjligt att vara så här trött? Är helt slut, hatar att vara trött, inte ha någon som helst energi och gå runt och vara irriterad. Nu är jag trött på det här vädret ge mig SOL!
Var teater för tjejerna idag kom hem vid 19 och då stod maten på bordet, tvätten tvättad och i garderoberna och hemmet städat, underbart är nog inte rätt ord! TACK Jocke!
Det enda jag har behövt göra ikväll är att lägga barnen och skriva lite papper :)
Nu blir det lite tv, en skön dusch och SOVA! Imorgon ska Claudia vara statist hela dagen och Nadja till skolan.

Dagens Linas: Jordärtskockssoppa och matvetesallad med stekt kalkonbröstfilé, det var också gott :)





















Vi är nöjda :)

2010-01-26 @ 20:54:23

Dagens Linas matkasse: Chicken chutney med matvete, turkisk yoghurt och physalissallad, jättegott tyckte vi speciellt barnen.

Vilken skön eftermiddag och kväll vi haft idag. Kom hem vid fyra och lagade mat i lugn och ro, åt middag, mös med barnen, gjorde läxor m.m allt i lugn och ro ingen stress. Tycker om sånna här dagar :)
Claudia somnade så fort hon la huvudet på kudden vi 20:15, tröttis. Nadja har precis avslutat sin matteläxa och ska sova nu. Jocke och jag ska göra något jättekul nu nämligen betala räkningar.
Ha en fortsatt trevlig kväll kära vänner.

Ont i magen

2010-01-25 @ 21:04:29

Jösses vad jag hade ont i magen och mådde illa i natt, jag kunde inte sova men somnade till slut kl 02:30 och upp kl 06 så gissa om jag är trött nu.
Idag har tjejerna haft dans och 5 min efter att vi kom hem ringde Linas matkasse på dörren, trevligt! Allt ser riktigt fräscht ut och recepten verkar spännande, imorgon får vi se om det smakar gott också. Återkommer om det :)

 

Nu ska jag titta på spårlöst sedan en dusch och sova. Tjejerna sover eller iallafall Claudia, Nadja är på väg och Jocke är på hockeyträning. Vi hörs!

Natti natt!

 

Vad händer?

2010-01-24 @ 22:29:42

Tyckte att det var dags att blogga och skulle skriva en liten summering, men jag kommer fan inte ihåg vad jag har gjort, skumt. Har för mycket i huvudet.
Skolan vet jag att jag varit i iallafall, jobbat har jag också gjort, annars inte mycket mer.

Hälsade på lilla söta Joline i torsdags, SÅ söt jag vill haaa! I Fredags spelade jag turnering, kom långt men inte tillräckligt. Igår var jag i valet och kvalet om jag skulle gå ut eller inte, jag var helt slut så det blev hemmamys hemma hos Anna & William, så skönt. Tycker inte alls det är lika kul att gå ut längre, ett tecken på att man börjar bli äldre kanske ;)

Just det innan jag åkte till Anna igår så skulle jag lämna Jocke i södertälje, han skulle kolla på en hockeymatch med några vänner och sedan ut och festa lite, när jag hade lämnat honom åkte jag förbi skärholmen för att handla lite grejer till Molle (kaninen), köpa gardiner till köket och till Nadjas rum. Hittade till Nadjas rum men till köket var det värre så det blev tyg från ikea och sy egna. Det blev fint men hade lite bråttom så jag sydde gardinerna på 20 min, jävlar den som kollar på nära håll :)

Vi veckohandlade lite också, imorgon börjar ju vår prenumeration på Linas matkasse så vi handlade ingen mat till veckan utan allt annat som behövdes som frukost, toapapper och sånt. Så skönt att slippa planera veckans mat. Det ska bli spännande att testa Linas matkasse, menyn för veckan ser väldigt bra ut. Återkommer med betyg :)
Efter skolan imorgon har båda tjejerna dans så vi är inte hemma förrän vid 19.30 och på onsdag teater för båda samma tid. På torsdag ska Claudia vara statist i "Våra vänners liv" en serie som kommer på svt i höst, hon tycker det ska bli jätteroligt :)

Ja just det vi var ju och såg "snabba cash" i torsdags också, den var bra tyckte vi.

I fredags blev det klart att vi åker till fjällen vecka 12, det ska bli helt underbart, åka skidor, spela spel, äta massa gott och bara mysa. Inga datorer och ingen vardagsstress åh vad jag längtar.
Nadja ska få ta med sig Filippa också vilket hon är jätteglad över.

Idag har Jocke och jag storstädat och då menar jag STORSTÄDAT hela lägenheten, lovely!

Hämtade barnen hemma hos pappa idag vid 18:30 och blev bjuden på mat, trevligt :) Underbart att ha barnen hemma igen.

Usch det här inlägget är helt snurrigt precis som mitt huvud just nu. Dags att vila, har mått dåligt hela dagen idag.

Natti natt!

En underbar födelsedag

2010-01-18 @ 23:03:35

Imorse kl 05:55 blev jag väckt av barnen och Jocke med frukost och tårta på sängen, så söta. De hade bakat en liten tårta till morgonen och en stor som vi hade till fikat ikväll. Jättegoda och jättefina. På morgonen fick jag öppna mitt första paket det var ett mobilskydd till min Iphone, innan middagen fick jag 6 st jättefina glasunderlägg som Nadja gjort själv och en Electrolux handdammsugare som jag önskat mig :) När vi ätit middag kom det lite gäster, vi fikade och hade trevligt och jag fick ett presentkort på Gina Tricot samt en jättefin skjorta/blus vet inte riktigt vad det kallas men den var jättefin iallafall.
Tack till er som var med och firade mig idag! Och tack till mina underbara barn som är så himla engagerade och gör allt för att jag ska få en bra födelsedag och tack till Jocke som hjälper tjejerna med allt. Puss på er!

Vid frukosten i morse kändes Nadja sjuk så vi fick vara hemma idag. Var rätt skönt att bara vara hemma och mysa med tjejerna.
Jag sprang iofs runt en del och städade och tvättade, stackars älsklingarna, jag önskar att jag bara kunde släppa allt och bara göra ingenting och umgås med barnen. Men det ska fixas frukost och plockas undan, sedan ska det lagas lunch och plockas undan och så tvätta och städa och tiden bara flyger iväg så har jag inte gett barnen den uppmärksamheten som jag skulle velat :(
Känner mig som världens sämsta mamma ibland. Jag måste tagga ner på min städnojja innan jag blir helt galen.

Åkte inte och hälsade på Therese, Micke och lilla Joline på BB idag eftersom barnen var lite dåliga man vill ju inte smitta bebisen, så jag får ta det när dom är hemma från BB igen på ons.

Imorgon åker älsklingarna till pappa men de kommer tillbaka redan efter 5 dagar :)

Jag ska gå i skolan samt jobba kväll/natt tis,ons och torsdag så förmodligen blir det inte mycket bloggande.

Ganska sjukt att jag har fått över 90 st fina grattisönskningar på Facebook idag, tack allihopa!
Ha en härlig fortsatt vecka.

De flesta bilderna jag tog ikväll blev suddiga tyvärr, men lägger ut några som inte blev suddiga.


Jösses vad trött jag var


Sötnosar


Lilla söta tårtan


Iphone skydd


God morgon mamma


Min trötta tjej imorse


En tvåvåningstårta gjorde de till mig :)


Älsklingarna


Glasunderlägg det fattas ett som det ska stå N på.


Min nya handdammsugare :)


Här kommer lite andra bilder från idag och helgen.


En sjuk Claudia i lördags


Lite kortspel hann vi med :)


Soffmys


Claudias specialdricka och fina musche


Claudia ville duscha med trosor idag


Lite pyssel hann vi också med




En snabbis

2010-01-17 @ 23:07:30

Nu blir det en snabb blogg bara.
Therese & Micke fick en liten Joline kl 20:40 igår, myyys! Grattis till er!

Storkross mot Tyresö idag, vi vann med 39 poäng :)

Jag ÄLSKAR min Iphone, sa jag det, ja just det ;)

Imorgon fyller jag 29 år, fy fan snart 30 :) På min födelsedag ska jag snusa lite bebis mellan kl 14-15, vilken present.

Blev inga nya vinterkläder för Nadja idag, fanns inte så mycket fint och hon ville inte ha nytt så vi får satsa på att vara ute i god tid till nästa vinter och köpa ordentliga. Hon klarar sig med det vintekläderna hon har nu och vintern är ju slut om ca 2-3 månader.

Claudia är frisk, bara sådär helt plötsligt. Trodde hon var på väg att bli jättedålig men det räckte visst med att vi var hemma och tog det lugnt igår, hon är hur pigg som helst igen så imorgon blir det skola.
Barnen och Jocke har grejat och haft sig hela kvällen med överraskning till mig, så söta.

Nä nu ska jag sova så jag är pigg på min födelsedag.
Natti natt!

Hjälp Haiti

2010-01-16 @ 17:02:49

Gör något! Många bäckar små.  Bra initiativ Camilla

LÄKARE UTAN GRÄNSER: sms:a  LIV till 72990 och skänk 50:-

RÖDA KORSET: sms:a  AKUT till 72900 och skänk 50:-


Piggelin

2010-01-16 @ 16:27:38

Jag är pigg(!!!). Kan det vara första gången ni läser det i min blogg?
Jag har inte varit så här pigg på länge. Tors, fre och idag har jag varit jättepigg. Jag var ju hos naprapaten i onsdags, undra om det kan vara det som gjort att massa spänningar släppt? Jocke tror att det är för att jag slutat röka.
Det har gått 16 dagar nu, och det är verkligen INGA problem. Värre blir det nästa vecka när jag jobbar kvällar/nätter men det spelar ingen roll jag kommer INTE att ta ett bloss till ever in my life!
Hursom så är det underbart att vara pigg och glad :)

Igår var Ubbe, Linda och Isabelle här och åt med oss, Ubbe satte upp vår tv på vägen, jättefint blev det. Vi kollade på Let`s Dance och spelade sällskapspel, jättetrevligt var det.

Skulle gått på Jockes Hockeymatch idag men Claudia har blivit förkyld så vi stannar hemma så hon får krya sig, men Nadja och Ronya följde med Jocke.
Claudia och jag har gjort knäck igen, hihi hennes favorit men det här var sista gången innan nästa jul :)

Imorgon bär det av till Länna för att köpa nya vinterkläder till Nadja och sedan har jag basketmatch (Om Claudia mår bättre)

Barnen och Jocke har något lurigt på gång (jag fyller år på måndag). De är så söta och jag är inte ett dugg nyfiken SÅDETSÅ! Eller?
På måndag blir det lite fika hos oss med Jockes släktingar och barnen. Barnen skulle egentligen åkt till pappa redan imorgon men de vill vara med på min födelsedag så jag får mysa med dem enda tills på tisdag :)
Nästa helg vill jag nog ut och fira lite med vänner. Vi får se hur det blir med det.

Min Iphone kom igår, LOVE IT! :)

N & A:s tvillingpojkar är här, så roligt! Jättegrattis N & A till pojkarna! Så kul!

För 6 timmar sedan fick jag även sms av Micke att de var på väg till BB, så spännande :) Heja Therese! Gaaah vad jag längtar. Hoppas hon inte behöver lida allt för länge!

Nä nu ska jag ta hand om min lilla sjukling och laga mat om en stund.

Ryggen har gått sönder

2010-01-13 @ 22:29:22

Ajajaj! Idag i skolan högg det helt plötsligt till och knakade i ryggen, först var det bara väldigt obehagligt men det blev värre och värre och tillslut kunde jag varken gå eller andas, försökte gå på huk. Ringde med gråten i halsen till närmast naprapat som hade tid och jag fick en tid direkt. Blev bättre och jag kunde andas direkt efteråt men det gör fortfarande ruggigt ont och är jobbigt att ta djupa andetag. Jag har tydligen en rejäl låsning vid skulderbladet men ska förhoppningsvis (enligt naprapaten) vara borta imorgon om det inte är det så ska jag tillbaka till honom på fredag. Känner mig som en 80 åring, gammal och skruttig.
Tur att Jocke var ledig idag så jag kunde få hjälp med allt.

Nu är det dags att sova och vila ryggen.
Natti natt!

 

 



Vardag igen

2010-01-12 @ 20:45:26

Har egentligen inte så mycket att skriva. Vardagen är i full gång igen och vi har inte gjort så mycket mer än varit på skola och jobb.
Igår efter att jag hämtat barnen så släpade jag med två stackars jättetrötta barn för att köpa nya vinterskor till båda tjejerna och nya vinterkläder till Nadja, hennes börjar bli för små. Kom hem med två nya mössor, två par vinterskor (som jag skulle) och en overall till Claudia. Vinterkläder till Nadja var svårt att hitta nu men tänkte åka till Länna i helgen och se om vi hittar något där.
Det blev varsitt par svarta Superfit Goretex, dom är toppen, varma och lätta. Det var rea i Tumba vilket var jättebra, nedsatta från 599 kr till 420 kr, skönt med tanke på att dom kommer att användas i typ 2-3 månader till och förmodligen kommer att vara för små nästa år, jösses vad fort barnen växer.

Idag hade Claudia en kompis hemma och det har varit lugnt och skönt, nu sover tjejerna och Jocke är på hockeyträning, skönt med lite tid själv :) Jag tänkte läsa lite bloggar, slötitta på tv och kolla in facebook lite sen ska jag nog lägga mig i sängen och läsa min Amelia som låg i brevlådan idag.
Jocke är ledig en vecka nu, så orättvist!

Ha en trevlig kväll!

Jag är trötter som vanligt!



We are all the winners!

2010-01-10 @ 22:09:18

Fy fan vilken pärs det varit att städa ut julen, skönt att det bara är en gång per år, det tog längre tid än vad jag trodde plus att vi storstädat lägenheten. Hämtade inte tjejerna förrän kl 19, kopplingen på min bil strulade och jag trodde inte jag skulle komma iväg alls men det löste sig.
Lade barnen i säng kl 21 men de har svårt att sova efter jullovet eftersom det blivit sena kvällar men imorgon kommer de vara så trötta så de slocknar säkert vid 20. Vi ska upp kl 06 imorgon ser inte fram emot det, ska lägga mig själv strax så jag kommer upp.
Jag är ett MONSTER just nu, sluta röka OCH lingonvecka samtidigt är ingen bra kombo, tycker synd om  människorna i min närhet just nu, speciellt Jocke som får ta den mesta skiten.
Just det, spelade basketmatch idag också. Vi vann med 49-33 mot skuru. Så denna helg är både Jocke och jag vinnare :)
Natti natt!

Jocke

 

Jag (i grönt för den som inte ser det)

 

 

Gäsp!

2010-01-10 @ 00:15:12

Usch så trött jag är, har varit en lång dag idag med flyttstädning, hockeymatch ("vi" vann) och så tog vi storhandlingen idag istället för imorgon eftersom imorgon är det storstädning hemma som gäller och julen ska UT, fan vad underbart är trött på det nu. Problemet är att det kommer bli lite tomt hemma eftersom vi flyttade in i nya lägenheten lagom till jul och köpte nya julgardiner och julbelysning och sånt, nu när det försvinner så måste vi ju köpa nytt igen. Kul att köpa nytt ioförsig men när ska man hinna det och det kostar ju också. Så där, nog om i-landsproblem.

*Vinkar* till Karin, Hola och Marie, det var kul att träffa er idag!

Nu är det sovdags, måste vara pigg när älsklingarna kommer imorgon plus att jag ska spela basketmatch.
Natti natt!

Gravida!

2010-01-09 @ 01:15:20

Nu är 4 vänner till mig gravida och så himla fina och jag kan inte annat än att avundas dem.
Saknar min mage! Tvungen att lägga in denna bild.

Här är jag i 8:e månaden med Claudia och plutte Nadja var bara 4 år så söt!


 

 

Första inlägget i år.

2010-01-09 @ 00:14:14

Nu har det ju varit ett nytt år i hela 9 dagar ju, dags att blogga. Har mest varit lediga och njutit av det. Såg UPP på bio med barnen, jättemysig film. Spelat lite poker men jag är iskall, i tisdags kom Linda med sina 3 barn och åt middag med oss, det var trevligt. I onsdags var jag på tjejmiddag hos Jenny också jätte trevligt, mycket babbel och sent blev det.  Nu börjar ju alla mina barndomsvänner ploppa ut ungar eller är gravida, det är så kul. Nästa på tur är Therese som är beräknad om 5 dagar, längtar! Efter henne är det Suzanas tur i Juni :)
Allvaret började igen i torsdags då min skola började och på måndag börjar barnens skola. Så snart tillbaka till vardagen men det är rätt skönt med rutiner igen.

Jag hade ett nyårslöfte i år och det var att sluta röka så nu har jag hållt mig i 9 dagar, jag har aldrig någonsin förut när jag slutat röka varit så bestämd som denna gång. JAG KOMMER ALDRIG MER NÅGONSIN I HELA MITT LIV TA ETT BLOSS. Det är fan inte lätt men jag klarar det denna gång, det vet jag.

Idag kom mitt fina halsband som jag beställde hos http://smycketjejen.bloggsida.se/, hon gör otroligt fina smycken och är superbillig. Jättebra service och snabb leverans, rekomenderas varmt.


Här är mitt smycke. Bilden är tagen med mobilkameran så den ger inte halsbandet rättvisa, jag älskar det.
Det står "alltid nära" på ringen och på brickorna står barnens namn med ett litet hjärta under namnen.

 

Sista dagarna har jag fått för mig att jag MÅSTE ha en Iphone, så den beställde jag idag, kommer inom 3-5 arbetsdagar, skynda skynda!

Imorgon ska vi göra något jättekul, nämligen flyttstäda Jockes lägenhet, buhuuu vad tråkigt!

Men efter det  är det hockeymatch, betydligt roligare och på söndag är det min tur att spela basketmatch, kommer säkert gå skitbra för mig med tanke på att det var tre månader sedan jag tränade.

På söndag är det storstädning hemma och så ska vi handla mat för hela veckan men viktigast och roligast av allt är såklart att barnen kommer hem igen :)

Nu avslutar jag med lite bilder från bl.a nyår.

 

Therese med stora magen och Jenny

 

William, vår yngsta gäst förutom de två i magen då :)

 

Till förrätt åt vi löjromstoast och till varmrätt "Surf & Turf" (Hummer & Oxfile), jättegott var det.

 

Det var trångt men fanns mycket hjärterum

 

Vi fick två efterrätter den första var mintchokladmouse och den andra Creme Brulee

 

När vi hade ätit ihjäl oss spelade vi lite spel, vi fick en supertrevlig kväll.

 

"Med vilda gester" Jocke mjölkar kossa

 

Claudia och jag gjorde knäck i tisdags och när den var färdig så ville Claudia göra en egen röra hon blandade ALLT, det smakades inte på sen kan jag säga.

 

Nadja har velat klippa sitt hår i etapper ett tag så i tisdags tog vi tag i det, blev jättefint :)