GOTT NYTT ÅR!

2009-12-31 @ 18:12:47

Smiter in och önskar er ett Gott Nytt år!
Nu ska jag njuta av mina gäster och grymt god mat!

 

 

Veckobloggare

2009-12-27 @ 02:28:41

Det verkar inte spela någon roll hur mycket jag än vill men det bara går inte att blogga varje dag. Jag tycker det är så himla roligt att gå tillbaka och se bilder och vad man har gjort men har helt enkelt inte tid att blogga varje dag och sista tiden har det ju blivit ännu mindre, men nu jäklar ska jag blogga minst var tredje dag, för att jag VILL det. Jaja det var ju inte det jag skulle skriva om.

Jag kör väl en uppdatering som jag gjort sista tiden, är ju så glömsk men ska försöka komma ihåg.
Barnen och jag har ju haft jullov sedan den 17e men vi hann bara njuta av ledigheten i 2 dagar innan barnen åkte till pappa, men älsklingarna kommer imorgon och då ska vi njuta av en veckas ledighet. Missar dock nyårsafton med barnen för de åker till pappa på morgonen och kommer tillbaka dagen efter, vi kör varannan julafton och nyårsafton.

Denna vecka har jag mest jobbat och julshoppat, sön, mån och tis jobbade jag natt och försökte komma upp i hyfsad tid för att hinna julshoppa fy fan vad trött jag har varit. Men jag hann med allt :)
Julafton firades hos Jockes föräldrar ute på Lagnö med massa god mat och MYCKET paket. Barnen var väldigt glada och nöjda med alla klappar, vi vuxna med :)
På Juldagen åkte barnen tillbaka till pappa eftersom det var hans vecka och Jocke jobbade så jag passade på att smita till krukan och lira lite, det blev en LÅNG natt, sjukt lång natt kom hem kl 08 på morgonen, det var länge sedan jag hade en sån lång spelnatt, och idag har jag mått som jag förtjänat, I guess.
Blev femtimmars sömn bara eftersom jag måste vända tillbaka dygnet nu och idag har jag verkligen bara slappat, kollat på tv och pratat i telefon med Susanna, Anna och Therese och försökt komma fram till vad vi ska äta på nyårsafton. Vi kom fram till att vi ska ha Hummer till varmrätt men för och efterrätt har vi inte kommit på än.
Kommer att vara hemma hos oss med de närmaste vännerna, vi blir 8 vuxna och lilla William, det ska bli mysigt.

Imorgon vid elva ska jag träffa Suzanna i stan för lite shopping, sedan blir det hem och städa lite innan barnen kommer. På kvällen ska vi åka och kolla på Anna & Williams nya hem i Hammarby sjöstad och ha lite mellandagsmys.

På måndag blir det middag och julklappar hos min mor, lillebror Carlos kommer inte att vara med iår eftersom han gått och gift sig och flyttat till Lund :( Det lät bittert, men jag är glad att han är lycklig och mår bra därborta.
Hoppas kunna åka och hälsa på Carlos & Cilla snart, barnen tjatar.

På tisdag blir det mys hos Lena med Gia, Lina m.fl.

Resten av veckan är oplanerad förutom nyårsafton och att vi ska se "UPP" på bio någon dag om det hinns med, just det ja vi måste till Ikea och köpa möbler till barnens rum, det är rätt tomt i deras rum just nu eftersom de delade rum tidigare. Skrivbord, nya sängar, hyllor, förvaring och annat smått och gott.

Men just det har ju glömt att skriva om hemligheten! Alltså det var egentligen inget speciellt men kunde ju inte skriva om det eftersom Therese som överraskningen var till läser min blogg.
Eller jo klart det var speciellt men inte som vissa som läst här verkar tro ;)
Vi hade en babyshower för Therese som ska få en liten flicka om ca 3 veckor, var supermysigt.

Nu ska jag lägga upp en massa bilder (ni får stå ut med alla bilder, jag gillar bilder) och sedan sova ska ju upp vid 09:30, vända på dygnet var det va.
Natti natt!

Anna & William på Therese babyshower

 

Nadja var med och stod beredd att hoppa fram

 

Claudia med

 

Surprise! Therese kommer hem och så står alla vi i hennes hall, Suzanna hade lurat iväg henne och simma och vi fick nycklar av Micke för att förbereda tills T & S kom hem från simningen.

 

På skolavslutning och som vanligt sjunger våra sköna lärare för oss

 

Jocke på barnens planet

 

Mina bustjejer

 

Jag

 

Det var inte lätt att ta sig upp för rutschbanan, inte meningen heller

 

Tjejerna kämpar sig upp

 

Barnen och Jocke

 

Nadja & Jag

 

Mina älsklingar och jag

 

Som sagt fy fan för att ta sig upp...

 

...tur jag har snälla barn som hjälper till...

 

....jag kom upp!!!

 

Klara, färdiga, GÅ!

 

...och så upp igen, Claudia puttar på hahaha

 

 

Snökaoset som varit, fint!

 

Mina små tomtar på julafton

 

Nadja & Claudia

 

Nadja försöker posa men lillasyster bara förstör :)

 

Min lilla larvpotta som jämt ska göra sig till :)

 

Äntligen fick Nadja posa i sina nya kläder och smycken som hon fick i julklapp.

Hon har blivit så himla stor och är så otroligt fin, förstår ni att hon är MIN? :)

 

GOD JUL!

2009-12-24 @ 03:29:39

Hej!
Ville bara komma in och önska er en God Jul lite snabbt, har haft fullt upp så blogga får vänta i några dagar.
Nu ska jag njuta av Julen och mina älsklingar.
Hoppas ni får en underbar jul!

 

 

En vecka sedan nu.

2009-12-16 @ 22:38:31

Dagarna flyger förbi här och det har redan gått en vecka sedan jag bloggade sist, så jag ska nog ta och sammanfatta lite.
Jobbade ju rätt mycket natt förra veckan och var helt slut så det fanns inte mycket tid eller ork till att blogga. Har väl egentligen inte hänt så mycket här förutom skola och jobb. I fredags var det Lucia På Nadjas skola, i lördags jobbade jag till kl 04:30 och när jag sedan gick ut till bilen så såg jag att jag fått en p-bot på 900 spänn kl 04:28 GRRRRRR!
Hittade en söt och lycklig liten Gia på jobbet som precis kommit tvåa i en stor pokerturnering och satt och firade, henne tog jag med mig hem :)
I söndags sov jag (vi) LÄNGE, tjattrade lite och sedan åkte Gia tillbaka hem till Åland och jag åkte och hämtade barnen.
Måndag, tisdag och idag har vi haft psykologi redovisningar i skolan, har gått jättebra. I måndags var det även dags för Claudias Lucia i skolan när vi kom hem på kvällen pyntade vi granen.
Det har varit jobbigt att ställa om sig från sena kvällar/nätter förra veckan till att försöka lägga sig i tid och gå upp tidigt så även denna vecka har jag varit SLUT, på fredag börjar mitt jullov och den är välbehövlig kan jag tala om.
Barnens jullov börjar redan imorgon. Nadja ringde från skolan idag och ville att fröknarna skulle få en julklapp så jag åkte och fixade det efter skolan idag.
Imorgon händer det nåt skoj, men det är hemligt så jag kan inte skriva om det förns imorgon kväll.

Lite bilder ska ni få sen ska vi sova! Nattii natt.

Lucian i Nadjas skola

 

 

Vi gjorde dessa fina tomtar efter Lucian

 

Lucian i Claudias skola

 

 

 

 

 

Inte en lugn stund...

2009-12-09 @ 23:33:05

eller jo faktiskt en lugn stund just nu.
Har gått från plugg till jobb både måndag och tisdag, egentligen skulle jag jobbat idag också men de hade tillräckligt med folk och jag var helt slut så det var skönt att slippa. Men imorgon efter skolan ska jag jobba igen.
Det är mycket i skolan nu med psykologi och det men bara att hålla ut i en vecka till sen är det jullov, jösses vad jag ska njuta :)

Idag kom jultidningarna som Nadja sålt sedan oktober, jag har suttit och sorterat och lagt i påsar med en liten lapp där det står vems det är och hur mycket som ska betalas, skönt att ha det gjort, nu är det bara att "leverera".
Nadja sålde för nästan 6000 kr och får 1700 kr själv och en massa fina premiär. Tack alla söta som handlat av henne. Hon är så duktig på att spara pengar så förmodligen kommer hon att spara dom pengarna också.
Önskar hennes mor var lika duktig :)

Har även suttit och försökt att sammanfatta någon form av lista på vad barnen önskar sig i julklapp, Claudia blir lätt att köpa till för hon vet precis vad hon önskar sig, Nadja däremot är jättesvårt att köpa till. Så ge mig gärna tips om julklappar till en 10-åring.

Nu är det snart sängdags, fast jag är pigg eftersom jag somnade på soffan en stund efter skolan idag men måste försöka somna innan kl 01 iallafall.
Vi hoppas hinna med Ikea en stund innan jobbet imorgon, skulle behöva köpa lite grejer.

Det börja likna något här hemma, åtminstone i v-rummet, Jocke har gjort så fint, bara tvn som ska skruvas fast på väggen nu och sedan vill jag ha någon fin tavla bakom soffan, sen är vardagsrummet färdigt iallafall. Vi tar ett rum i taget.
Alla golv är lagda, väggarna målade och nästan alla lister är också på plats, Jocke är lik mig när det gäller att vilja ha saker färdiga och det snabbt, så fort han har en ledig stund så fixar han med lägenheten, så skönt.
Snart kan vi nog börja ta det lugnt och göra lite annat.

På fredag kl 07:30 (!!!!!) ska jag vara i Uttran och kolla på min stora älsklings Luciatåg och på måndag är det lilla älsklingens tur kl 07:50(!!!!!) skönt att de har olika dagar i år så slipper vi dela på oss och kan se båda tjejerna.

Nu kom Jocke hem från träningen ska hjälpa honom att bära upp lite grejer. Vi hörs!

Det blir sällan som man tänkt sig

2009-12-07 @ 01:13:08

Hade ju tänkt baka lussebullar och göra knäck med barnen idag men som vanligt så blir det sällan som man tänkt sig. Gick upp vid 09:30, åt frukost och slängde in två maskiner tvätt. Sedan åkte vi för att handla alla ingredienser till lussebullarna och knäcken men i affären så bestämde sig plötsligt barnen för att dom ville göra pepparkakor också, så vi sköt upp lussebullarna till nästa gång barnen kommer eftersom det inte skulle hinnas med, knäck hann vi inte heller med så det får vi också ta nästa gång. Åkte även förbi djuraffären för att klippa Molles klor och sen hem och baka pepparkakor. Det var mysigt, barnen tycker verkligen det är kul att baka, tänkte vi skulle försöka hinna med ett pepparkakshus också nästa gång.
Tjejerna bildade en pakt och attackerade mor och far och övertalade oss om att Molle skulle få följa med till pappa. Det gick för sig idag, så efter middagen packades Molle + bur och tillbehör ner och kördes tillsammans med flickorna till pappa, de var så glada att han fick följa med :) Så nu har vi varken barn eller Molle här hemma, det är TYST på både gott och ont.
När jag kom hem efter att ha lämnat barnen vid 20 tiden så fick jag för mig att jag iallafall skulle baka lussebullar, Jocke hjälpte mig (han gjorde det mesta) och vi höll på till kl 23. Dom blev SKITGODA :)

Imorrn är det skola på dagen och sen jobb på kvällen/natten, borde sova för länge sedan för att orka med det.
Så natti natt kära vänner!
Här kommer lite bilder från dagen:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Underbara helg...

2009-12-06 @ 00:42:20

Har hittills haft en underbar helg. Igår (fredag) var vi ( Jenny & Leon, Anna & William, Susanna, Therese, Sacha och jag) och kollade på barnens show, det är så kul att se när de uppträder, de är så söta och jag är så stolt :)
Tjejerna slocknade direkt när vi kom hem, blev en lång dag för dem.

Idag gick vi upp vid tio och åt frukost och begav oss sedan ner till Bandängens lekpark där det var julmarknad. Vi fick träffa tomten (inte den riktiga enligt Claudia för den riktiga kan man bara träffa i gamla stan), tjejerna fick rida på ponnyer och kolla på kaninhoppning sen kom Aya Baya band och uppträdde det var en perfekt julmarknad för barn, är glad att jag fick reda på i sista sekund att det var idag. Var i parken i 3 timmar och hade klätt oss varmt och skönt fast det var plusgrader, i början tyckte jag att det var lite väl överdrivet att dra på mig överdragsbyxor och sånt men jag är glad att jag gjorde det annars hade jag nog frusit ihjäl.
Efter julmarknaden gick barnen och jag hem och gjorde oss iordning för att åka till Göta Lejon och kolla på "High school musical" som vi tyckte var jättebra, vi borde gå på musikaler oftare eftersom det är så roligt, men det är ju SÅ dyrt. Efter musikalen hamnade vi visst på en lite finare restaurang, kände mig inte alls bekväm i början men personalen var superbra och kändes inte alls som att de tyckte man var besvärande för att det var barn med, ibland kan iallafall jag känna att folk blir besvärade. Maten var jättebra och barnen åt kycklingspett med fingrarna, haha.
Efter middagen åkte vi och kollade på Jockes match en stund, när vi kom hem kl 21 lade vi oss på soffan och bara mös tills flickorna somnade i mina armar, en perfekt dag!
Tack morbror Carlos för din del i High School Musical överraskningen.

Imorgon tänkte vi bara vara hemma och baka lussekatter och göra knäck, på kvällen åker flickorna till pappa. Snyft! Men en vecka går ganska fort tack o lov.

Här är lite bilder:

Barnen med tomten

 

Claudia rider

Nadja rider också

Aya Baya bandet

Leon tyckte dom var jätteroliga

Nämen det är ju Nicklas pappa (en gammal klasskamrat) visste inte att han höll på fortfarande

Nadja gör sig fin för musikal

Claudia likaså

Mina fina tjejer

På restaurang