Färdigpackad och myslördag

2010-04-25 @ 00:14:09

Var i kärrtorps lekpark idag för att kolla in klädbytardagen, den var inte mycket att hurra för tyvärr men det var fint väder så barnen lekte i ca 2 timmar och vi njöt av solen.
Efter parken bar det av hem och fixa lite innan Kim och alla barn kom över, de kom vid 15 och gick hem vid 22:30, gissa om det varit fullt ös här hemma :)

Mina sessor somnade på soffan så fort de andra gått utanför dörren, helt slut var dom.
Jag har packat färdigt allt så imorgon ska jag spendera hela dagen med att bara mysa med mina älsklingar innan de åker till pappa och jag till Riga.
I natt sover de nära mig :)

Natti natt, hörs om en vecka!

Glad Claudia :)

2010-04-24 @ 00:33:53

Onsdagen och torsdagen var inga problem att lämna Claudia i skolan, hon ville inte ens vinka som hon alltid gör så det var ju positivt. Har inte gjort så mycket förutom skola och teater med tjejerna.
Idag körde jag Nadja till ett tjejparty och efter det åkte Claudia och jag och firade bästa Jennys födelsedag, vi med barn och gravida åkte hem vid 22 medan de andra brudarna är ute och gör stan osäker, hoppas de har kul.

Imorgon ska jag hämta Nadja och sedan ska vi till kärrtorp och titta in en klädbytardag med Suzanna.
Sedan har vi inga planer. På kvällen tänkte jag försöka packa det mesta till Riga så jag bara kan spendera söndagen med att gosa med mina älsklingar innan de åker till pappa och jag till Riga.

Kommer säkert inte hinna skriva innan jag åker så vi hörs om ca 1 vecka.

Natti natt

Vardagen...

2010-04-20 @ 22:07:53

Ja nu snurrar vardagen på som vanligt igen.
Det är så tråkigt att lämna Claudia på skolan vissa dagar, igår var en sådan dag. Claudia hade varit jätte ledsen hela dagen enda från att jag lämnade henne kl 08 till jag hämtade kl 15:30, hon kunde inte leka eller nånting hon bara gick runt och var ledsen, personalen fick t.om mata henne på lunchen för att hon var så ledsen. Anledningen var att hon saknade mig :( Stackars liten. Det händer ibland att hon är ledsen när jag lämnar men när jag sedan ringer till skolan 10 min efter så är hon glad igen, men inte igår. Mammahjärtat blöder. Hon blir aldrig ledsen när pappa lämnar, konstigt det där.
Efter skolan var vi på Nadjas kvartssamtal och än en gång ger hon oss anledning och vara sjukt stolta över henne :)
När samtalet var slut var det dags för golfträning för sessorna, jättekul att titta på, det var första gången jag var med eftersom det är Sacha som dragit in barnen i golfen och skött det mesta med det men nu blir det golfträning även på mina veckor. Hoppas snart på lite mer värme för det var kallt, brrr.

Idag fick Claudia vara ledig från skolan, jag har så mycket viktigt i skolan så Jocke fick ta hand om sessan, han är ändå ledig.
Efter middagen cyklade vi alla fyra till Kim och alla barnen och fikade lite, länge sedan vi träffade dem och Kim har fått en söt liten mage nu (väntar 5:e barnet).
Sedan var det bara hem och göra Engelska läxor med Nadja. Sessorna sover så sött sedan en bra stund, jag ska kolla lite bloggar och FB så ska jag också sova sött.

Jocke är ledig i en och en halv vecka och det är helt underbart, när barnen och jag kommer hem så är middagen färdig och hemmet skinande, me like A LOT! :)

Imorgon är en ny dag och jag hoppas verkligen att det går bra att lämna Claudia utan att hon blir ledsen.
Upp och hoppa kl 06.

Natti natt!

Äntligen frisk..

2010-04-18 @ 22:54:55

Efter förra inlägget blev jag sjuk och har varit det sedan dess. Har inte orkat blogga faktiskt.
Mån, tis och ons var jag bara hemma efter skolan och vände för att åka och jobba.
I torsdags var Jocke och jag och åt på Mamas and Tapas, mums. I fredags lirade jag först turnering men det gick inge bra så jag åkte istället hem till Mattias där även Martin var, planen var att sitta där en stund och sedan gå ut men så blev det inte, vi stannade hos Mattias.
På lördagen hade vi först öppet hus i skolan sedan åkte jag och spelade en turre (kom 4:a) och sedan bjöd Jocke och jag hem Mattias och Martin även då var planen att gå ut men jag var helt slut så det blev inte så men det droppade in folk här under kvällen och vid 03 tiden hade alla gått hem. Jag var nykter och trött kände mig som en party dödare men men så är det ibland.

Idag har jag hämtat mina fina prinssesor, mysigt att ha dem hemma igen :)

Kommande vecka händer det massor. I morgon ska vi med skolan på studiebesök till Noaks Ark som arbetar med Hiv/Aids efter skolan ska vi på kvartsamtal i Nadjas skola och sedan ska Nadja ha golfträning.
På tisdag ska vi med skolan till Alla Kvinnors Hus som jobbar med misshandlade kvinnor och Nadja ska till läkaren och kolla magen igen. På onsdag ska vi med skolan till Stadsmissionens enhet Enter som jobbar med utsatta barn och sedan har barnen teater efter skolan. På torsdag kommer prostitutionsenheten till skolan för att prata om trafficking. Dessa liknande studiebesök ska vi göra på vår studieresa till Riga nästa vecka. Ska bli spännande att jämföra hur det ser ut här och i Riga. Vi kommer även att besöka barnhem i Riga.

Får väl se om jag hinner blogga något med tanke på att vi har fullt upp.
Jiiiiha kom just på att det bara är 7 veckor kvar till skolavslutning, jag tar "studenten" och SOMMARLOV! Fan vad lovely.

Nä nu måste jag sova så jag orkar upp imorrn kl 06.
Kram och God natt!


Attjo attjo prosit...

2010-04-09 @ 00:14:40

Dagen började fint med en promenad med Claudia, Suzana, Therese och Joline. Vi gick från medborgarplatsen och bort till Moderna museet där vi åt lunch. Det var så himla härligt väder och jätte mysigt att gå i solen.
Vi satt där och babblade i ca 2 timmar innan vi gick vidare till Gallerian och åt glass. Helt plötsligt blev jag matt i hela kroppen hade ingen ork alls så vi åkte hem och jag lade mig och vila en timme innan vi skulle få gäster.
Jag är dunder förkyld och har jätte ont i halsen och knappt någon röst kvar det blev värre på kvällen men hoppas verkligen att jag mår bättre imorgon så jag har ork att ta hand om barnen, de åker ju till pappa imorgon kväll så det vore mysigt att kunna ge dem 100%.

Nadja kom hem från Ronya vid 15 tiden hon tog med sig Ronya som sover över här ikväll.
Vid 18:30 kom Jockes släktingar för att fira hans födelsedag de åkte hem vid 21 och sen dess har vi bara degat på soffan, Nadja och jag somnade men jag blev väckt av Claudia & Ronya så jag flyttade över Nadja till sängen och lade Claudia och Ronya. Tänkte att jag skulle blogga och kolla FB lite snabbt sen sova så jag är pigg imorgon.

Håll nu tummarna för att jag inte blir värre MÅSTE verkligen göra högskoleprovet på lördag, nästa prov är inte förrän om 7 månader igen.

Natti natt!

Fullt ös!

2010-04-08 @ 00:06:02

Åh herre gud vilken dag, det har varit full rulle hela dagen. Imorse blev vi väckta av 4 hungriga små tjejer så det vara bara att gå upp och fixa frukost :)
Sedan har jag städat städat och åter städat (fått sån enorm städnoja sedan myrinvasionen) tvättat kläder har vi också gjort. Barnen har lekt massor. Vid 13 tiden åkte första barnet hem, sedan körde Jocke Nadja hem till Ronya och vid 15 gick Felicia hem. Claudia och jag var hemma och njöt av lugnet :)
Vid 17 kom Jocke hem igen och vi cyklade till parken, Claudia och Jocke stannade i parken och lekte medan jag cyklade vidare till gymmet där jag spenderade nästan 1 1/2 timme. På väg hem från gymmet "plockade" jag med mig Claudia och Jocke från parken.

När vi kom hem lagade Jocke maten medan jag fick för mig att jag skulle baka något, det blev 3 olika bakverk. Typiskt mig, bakar jag så kan jag inte bara göra en sak utan det måste vara flera.
Sedan städade jag och städade och städade, tror jag har dammsugit 3 gånger idag och torkat golv. MÅSTE sluta med min städnoja, Nadja har sagt flera gånger att jag är hysterisk och hon har fan rätt. Stackars barn.

Med frukost, lunch middag och allt bak har det gått 5 st diskmaskiner och en är kvar till imorgon bitti, sjukt.
Tvätten är nu ren och i garderoberna nice. Har även tvättat 2 fulla ikeakassar med kläder som ska till Gröna villan (secondhand butik) nu ska allt bara hinnas strykas också innan fredag.

Från att igår ha haft 4 småtjejer som sover hemma så har vi nu bara 1, Nadja sover hos Ronya.

Mysig dag även om det kunde varit mindre städning och mer mys.

Vi tog fram den stora luftmadrassen så alla tjejer kunde sova tillsammans

Chèvrefylld lövbiff med klyftpotatis och rödbetor strösslade med rostade pumpakärnor, mums!

Lite cocosbollar

Snickerskakor

Mina sjukt fula "Finska pinnar"


Lycklig!

2010-04-06 @ 17:04:32

Det här vädret är helt underbart och gör mig lite extra lycklig :)
Har precis varit ute på promenad och i parken i nästan 4 timmar med mina tjejer och deras kompisar, SÅ härligt. Men fy på alla hundägare som inte plockar upp skiten efter sig GRRRRR! Självklart trampade Nadja rakt i skiten :(

Snart ska Nadjas ena kompis hem och kl 18 kommer Linda, Ubbe, Filip och Bella och äter middag med oss. I natt sover Bella och Felicia över hos oss.

Har även spenderat ungefär tre timmar med att rensa barnens garderober och är inte färdig än, fortsätter imorgon. Så skönt när det är gjort, ännu skönare att upptäcka att lilltjejen inte behöver ett enda plagg inför vår och sommar hon har sjukt mycket fina kläder som hon ärver från syrran plus att hon fortfarande kan ha förra årets kläder, min lilla smalis, Nadja däremot behöver massor med kläder. Måste inhandla lite vårskor till barnen också.

Imorgon hoppas vi på fint väder igen så vi kan vara ute mycket, jag tänkte även spendera minst 1 timme på gymmet.

Nä nu ska jag sätta igång och laga mat.

Kram & massa kärlek i det härliga vädret :)

Rösta på mig!

2010-04-06 @ 09:28:58

Högskolan

2010-04-05 @ 15:25:08

Till Lena och er andra som är intresserade, dessa utbildningar har jag sökt:

1. SH-21925 - Interkulturell lärarutbildning mot förskola, förskoleklass och grundskolans tidigare år 210hp Dagtid,
Normal undervisning, Helfart (100%), Utbildningsprogram,
Södertörns högskola, Stockholm

2. SH-21927 - Interkulturell lärarutbildning mot fritidshem 210hp Dagtid,
Normal undervisning, Helfart (100%), Utbildningsprogram,
Södertörns högskola, Stockholm

3. SH-17947 - Socialt arbete med storstadsprofil 180hp Dagtid,
Normal undervisning, Helfart (100%), Utbildningsprogram,
Södertörns högskola, Stockholm

4. SU-41307 - Socionomprogrammet med inriktning mot socialpedagogik 210hp Dagtid,
Normal undervisning, Helfart (100%), Utbildningsprogram,
Stockholms universitet, Stockholm

5. SU-41309 - Socionomprogrammet med inriktning mot omsorg om äldre och funktionshindrade 210hp Dagtid,
Normal undervisning, Helfart (100%), Utbildningsprogram,
Stockholms universitet, Stockholm

6. SU-90334 - Lärarprogrammet med inriktning mot svenska / svenska som andraspråk för skolår F-6 240hp Dagtid,
Normal undervisning, Helfart (100%), Utbildningsprogram,
Stockholms universitet, Stockholm

7. SU-90330 - Lärarprogrammet med inriktning mot samhällsorienterande ämnen för skolår F-6 240hp Dagtid,
Normal undervisning, Helfart (100%), Utbildningsprogram,
Stockholms universitet, Stockholm

8. SU-90332 - Lärarprogrammet med inriktning mot slöjd, trä och metall och design för skolår F-6 240hp Dagtid,
Normal undervisning, Helfart (100%), Utbildningsprogram,
Stockholms universitet, Stockholm

9. SU-90336 - Lärarprogrammet med inriktning mot svenska / svenska som andraspråk för skolår 5-9 270hp Dagtid,
Normal undervisning, Helfart (100%), Utbildningsprogram,
Stockholms universitet, Stockholm

Den sista är bara en kurs på 30hp om jag inte kommer in på något av ovanstående program.

10. SU-20397 - Teckenspråk som nybörjarspråk I 30hp Dagtid,
Normal undervisning, Helfart (100%), Fristående kurs,
Stockholms universitet, Stockholm

Träningsvärk...

2010-04-05 @ 00:18:04

och mer ska det bli! Nu jävlar kör jag igång beach 2010 på RIKTIGT! Ska träna varannan dag de veckor barnen är hos pappa och 2 gånger/ vecka när barnen är hos mig. Magen ska bort! Det är så många som undrar om jag är gravid och nu är det fan inte kul längre. Kommer även (om jag hittar) cykla till skolan varannan vecka.
Förresten nu har det gått 3 månader och 5 dagar sedan jag tog mitt sista bloss och jag är inte ens röksugen, det är helt underbart.

Idag har Jocke och jag varit ute och ätit och kollat på stand up med Micke, Therese och lilla Joline, Jenny samt Jonas & Suzana, mycket trevligt.
Igår var vi och åt påsklunch hos Jockes föräldrar och på kvällen grillade vi hemma hos Sofia och Co.
Annars denna vecka har jag jobbat och spelat poker mest, förutom praktiken då. Buhuuu praktiken är slut nu.

Idag på dagen var vi och veckohandlade samt köpte 4 påskägg till barnen. 2 är från morbror Carlos och två från Jocke och mig. Ska köpa en sista liten grej till Nadjas påskägg imorgon så det är färdigt när älsklingarna kommer hem imorgon kväll.
Barnen har ju firat påsk hos pappa därav de sena påskäggen :)
Åh vad jag saknar mina älsklingar men nu är det ju inte många timmar kvar, weeee :)
Det ska bli underbart att ha påsklov och bara umgås med mina sessor hela veckan lång. Det enda vi har planerat är att Felicia kommer hit på tisdag morgon och leker med tjejerna, på kvällen kommer Linda, Ubbe och Bella på middag. Bella sover över hos oss eftersom hennes mamma jobbar så får hon vara här och leka istället för att gå på fritids och på torsdag firar vi Jockes födelsedag och min Nadja har namnsdag :) Resten av veckan får komma som den kommer.

Sessorna åker till pappa redan på fredag kväll eftersom jag ska skriva högskoleprovet på lördag kl 08.
Sjukt nervöst, jag är inte alls förberedd och har inte pluggat alls, men det viktigaste är att jag gör det så jag kommer in på den kvoten, behöver inte ha jättebra resultat.

Nä nu är det dags att sova ska upp och träna kl 10 imorgon tänkte jag.
Natti natt