Kul dag!

2010-02-26 @ 23:38:49

Idag har varit en bra dag! Det började med att jag kom till skolan en timme för tidigt, det har ju tagit mellan 2 och 3 timmar att ta sig till skolan 3 dagar denna vecka men inte idag inte :)
Fick ett sms vid 10 tiden där det stod "Du har vunnit pris i fototävlingen kolla mailen" kollade såklart mailen direkt och fick en trevlig överraskning. Jag vann första pris i fototävlingen på Linas matkasse, priset är en gratis matkasse värd 749 kr och två biobiljetter, weeee! Jag har ALDRIG vunnit nåt sånt här förut så det var extra roligt.
Efter skolan svängde jag förbi Ica en snabbis och köpte lite chips, dipp och annat gott till kvällens fredagsmys med Jenny och Co, supertrevligt var det :)
Innan Jenny och Co kom över så var vi ett par timmar hos min mor och åt middag. Nadja är nu lika lång som gammelmormor ser jättegulligt ut, hihi.

När Jenny och killarna hade åkt fortsatte vi att titta på Let´s Dance, Nadja somnade i mitt knä vid 21:30 och Claudia somnade lite tidigare. Trötta tjejer idag. Jocke och jag såg Solsidan och sedan gick även han och lade sig, han ska upp och jobba kl 05, usch vad jag tycker synd om honom. Själv tänkte jag att barnen och jag ska sova till kl 10, får väl se imorgon bitti om barnen tycker samma sak. Vi har inget alls planerat imorgon faktiskt, förutom Jockes hockey match kl 19 och melodifestivalen kl 20, tyvärr så krockar dom så vi får se vilket det blir.

Claudia ville promt ta foto på middagen hos mormor idag. -Men mamma du tar ju foto på maten hemma jämt, hihi. Här är resultatet:

Spansk tonfiskpasta

 

Torsdag

2010-02-25 @ 22:35:41

Wohooo ingen trafik idag, det var hur smidigt som helst att ta sig till barnens skola och sedan till min, kom t.o.m 20 min för tidigt :)
Kom hem tidigt idag så skönt, slappade lite på soffan med barnen innan Jocke ropade "Maten är färdig"! Det är ruggigt skönt på onsdagar och torsdagar när Jocke är ledig, då slipper jag laga mat :)
Efter maten var det dags att göra iordning för imorgon, Nadjas klass ska äta frukost i klassrummet och alla barn fick välja vad dom ska ta med sig. Nadja valde pannkakor och té. Lektionen är på engelska och tanken är att barnen ska prata på eng om sin frukost, Nadja har övat järnet :) Can you please pass me the milk? Hihi
Hann med lite tvättstuga också.

Barnen låg i sängen kl 20, vi ska upp extra tidigt imorgon annars brukar de få vara uppe liiite längre, men det var inga protester de var nog trötta.
När de somnat satte jag mig och spelade William Thorsson Challenge, det var EVIGHETER sedan jag spelade online, skitkul, saknar det lite men det finns verkligen ingen tid för det.  Det var 252 som startade och nu är det 81 kvar, jag ligger 57a men än har jag chans. Första pris är en resa för två till Barcelona och se en match plus 1291 dollar, heja mig!

Imorgon efter skolan ska vi till min mor och äta middag, även det var evigheter sedan, det ska bli trevligt. Senare på kvällen kommer Jenny & Leon hit och eventuellt Jennys nya kärlek och hans son, hoppas :) Weee!

Nu ska jag spela vidare och hoppas på klonk! :)

Dagens mat: Viltmästarpanna med ris och färska broccolibuketter

Claudia ville ha apelsinjuice till efterrätt

 

Var är barnen?

 

Sedär, ihoprullade i överkastet :)




Tisdag och onsdag

2010-02-24 @ 21:33:50

Igår kom vi hem från skolan vid 16:30, jag satte genast igång med maten och Nadjas kompis Li kom och lekte en stund.
Vid 19 tiden gick Li hem och vi tittade på "Förortsungar" en jättebra familjefilm. Nadja vill att vi ska bli familjehem efter att ha sett filmen, söt. Jag har iofs tänkt på det länge och skulle gärna vilja, åtminstone på deltid, men då skulle vi behöva ha ett extra rum så det får bli ett senare projekt isåfall.
Till middag åt vi: Purjolöksinbakad köttfärslimpa med kokt potatis och gräddsås, jättegott var det!

Tråkig bild och limpan ser bränd ut men det var den inte, mörkare än vanligt bara, antar att det var soyans fel

Dagen började riktigt illa idag, först råkade jag stänga av väckarklockan så vi försov oss och när vi sedan väl var på väg till skolan var det alldeles för mycket trafik. Ungefär 5 min från Nadjas skola sker en bilolycka 3-4 bilar framför oss och det blir stopp så bilarna framför vänder tillbaka och jag likaså. Hinner tänka att hmm tänk om det är Sacha? Men nä han brukar ju inte åka den vägen vid den tiden. Det sjuka är att jag ser att någon går ur ena bilen som hade krockat jag tycker det ser ut som Sacha men reagerar typ inte. När jag lämnat av Nadja så skickar jag ett sms till Sacha och berättar att det var en olycka på dalvägen för att jag var orolig. Får svar 45 min senare att han var i en av bilarna som var inblandad i olyckan. Gaaah jag blev jätterädd och bara satt och skakade. Sen kom tårarna vet inte riktigt varför eftersom han var oskadd men men. Jag är iallafall glad att han är oskadd är även glad att Nadja inte såg att det var Sachas bil, vet inte riktigt hur hon hade reagerat och inte jag heller för den delen. Bilarna som frontalkrockade fick bärgas men Sacha kunde köra sin till verkstan, den enda som blev skadad var en dam i ena bilen hon fördes till sjukhus. Världens pådrag var det.

Claudia fick vara hemma med Jocke imorse medan jag lämnade Nadja eftersom vi var lediga. Jag var fortfarande skakig när jag kom hem (efter ytterligare 1h o 45 i bilen pga trafiken) var tvungen att göra något så jag städade haha, tror det är lite ångestdämpande för mig. Sedan mös jag bara med lilltjejen, åt lunch och gjorde pärlhalsband sedan var det dags att hämta Nadja igen och gå på teater. Vi kom hem vid 19 och då stod maten på bordet. Detta blev det idag: Prosciuttolindad kycklingfilé med balsamicosky på tagliatelle- och ruccolabädd, också jättegott. I love Linas matkasse! Tror jag har sagt det förr ;)
Barnen sover sött men hade lite svårt att somna och saknade pappa lite extra ikväll, de var nog oroliga för det som hände idag, mina små älsklingar!

Claudia sov lite oroligt igår natt hon var snorig, ont i benet och det sved i "kissan". Hon låg och snyftade och vred och vände på sig och grät. Hade ingen salva hemma så det blev till att duscha henne mitt i natten (stackars grannarna) för att se om det hjälpte och det gjorde det. Misstänker att hon kan ha fått urinvägsinfektion när hon var och badade i 4 timmar i söndags. Men hon har inte haft ont idag så inatt blir det nog lugnt. Ska se till att lägga mig i tid så jag är utvilad imorgon, lägger mig alldeles för sent på kvällarna.

 

Den här bilden tog Nadja på Claudia här om dagen, var tvungen att lägga in den, så söt.

 

På tal om förortsungar ;)

 

Natti natt och ta hand om varandra, livet kan väldigt plötsligt ta en annan vändning. Lev här och nu och njut. Jag är sämst på att leva i nuet men ska försöka tänka på det. CARPE DIEM (fånga dagen)

 

Puss på er.

 

Härlig helg...

2010-02-22 @ 22:27:44

Haft en härlig helg med Gia, Lena, Åsa och Gittan på Åland. På fredagen åt vi en god middag och sedan begav vi oss till Casinot för att spela en Ladies turnering, det var kul även om Gittan och jag var bland de första att lämna turneringen. Det var tre priser i turneringen och dom lade Gia, Lena och Åsa beslag på :)
Efter turneringen begav vi oss till en pub (?) vi tog något att dricka och lyssnade på bra musik sedan åkte vi hem i kylan igen. Fy fasen vad kallt det var. På lördagen hade vi tänkt ta en härlig promenad men när vi tittade ut och såg att det var -19 och blåste så var det inte så lockande längre så vi hade en riktigt mysig inomhus dag med god middag igen och bl.a sällskapsspel. På söndags morgonen åt vi frukost och tog vårt pick och pack och rörde oss hemåt igen.
Vi var lite halvrädda för att vi inte skulle komma hem pga väglaget men det gick fint :)
Tack tjejer för en fin helg och framförallt tack till Gia för att vi fick våldgästa dig, det gör jag gärna om ;)

Väl hemma på söndagen var det dags att hämta barnen men de var och badade med pappa så medans åkte jag och kollade på Jockes match och efter det hämtade jag sessorna och blev bjuden på middag av Sacha, trevligt.

Fastnade btw två gånger med bilen igår, dumma snö nu har jag verkligen fått nog! Sommar och värme tack!

Imorse vaknade jag av klockradion som talade om att vi skulle stanna hemma pga snökaoset, vi trotsade det och åkte samma tid som vi brukar, nemas problemas på väg till barnens skola det var lite mer trafik än vanligt men långt ifrån vad som komma skulle. Såg att en tjej från Nadjas dans stod och väntade på bussen vid tullinge, stannade och frågade om hon väntat länge och stackarn hade stått länge ute i kylan utan att någon buss kom, så jag körde henne till hennes skola som bara ligger ca 5 min från Nadjas.
På vägen hade vi åkt förbi flera busshållplatser med milslånga köer och när bussarna väl kom fram var dom fulla så ingen fick plats, stackars människor.
För mig tog det 2 1/2 timmar att ta mig med bilen från barnens skola, en resa som normalt tar 30 min, trots det är jag glad att jag satt i en varm bil än vid en busshållplats.
Hoppas det är bättre imorgon.

Annars idag har tjejerna haft dans, vi kom hem vid 19 och då var både Jocke och Linas matkasse redan hemma :)
Detta har vi att se fram emot denna vecka från Linas:

  • Fisksoppa med lax, fänkål, småtomater och vitlöksbröd
  • Purjolöksinbakad köttfärslimpa med kokt potatis och gräddsås
  • Viltmästarpanna med ris och färska broccolibuketter
  • Indisk böncurry med ris, en klick yoghurt och färska gröna blad
  • Prosciuttolindad kycklingfilé med balsamicosky på tagliatelle- och ruccolabädd
Nä nu är det snart sovdags, upp tidigt imorgon igen. Natti natt!

Tralalaaa

2010-02-16 @ 22:32:57

Nähep blev inge jobb i söndags så jag åkte hem och bara mös med mig själv på soffan, skönt! Igår (måndag) däremot jobbade jag iallafall i 6 timmar.
Just nu känns skolan tung som fan, jag har tappat gnistan det är INTE kul alls vill bara att det ska vara över nu, vill vidare. BLÄ BLÄ BLÄ, vädret är inte så kul heller. Vill ha vår och sommar NU!
Vilket kul inlägg :)

Idag fick jag iallafall mysa ett par timmar med min kära vän Jenny, först blev det en fika på söder sedan lite shopping och tanken var att vi skulle gått på bio men vi var båda rätt trötta så det blev middag på Axela och sedan hem. Nu sitter jag på soffan och surfar lite, Jocke har tagit över tv:n det är visst Hockey :)

Längtar extra mycket just nu till vecka 12 då vi åker till Vålådalen och åker skidor i en hel vecka.

Har glömt att ta foto på 2 st Linas middagar men detta har vi ätit : Kycklingwok med nudlar och färskriven lime och ingefära samt morot-och kokossoppa med nudlar och röda linser. Kvar att laga är: Kalkonkorv Bombay med ris. Tack Lina för att du finns! :)

Imorgon ska jag träna efter skolan och sedan kolla på Jockes match. På torsdag ska Jocke och jag se "Bruden som visste för lite" på maximteatern. Har fått gratis biljetter av skolan.
På fredag åker jag till Åland med Lena, Gittan och Åsa och hälsar på Gia blir borta till på söndag. Det ska bli skönt med lite miljöombyte och tjejsnack hela helgen :)

Och på söndagkväll kommer sessorna hem igen! Weee :)

Se nu har jag bloggat för resten av veckan ;)
Ha en trevlig vecka och helg om vi inte hörs innan!





En snabbis...

2010-02-14 @ 17:38:47

Idag väcktes jag av mina prinsessor med Alla hjärtans dag frukost på sängen. Herre gud, jag har världens bästa barn.
Fick en söt mugg och 2 söta kort av barnen och ett smyckeskrin av Jocke. På matbordet stod 30 röda rosor från Jocke :) Tyvärr jobbade han idag :(
Barnen fick ett par små alla hjärtans dag gåvor av oss också :)

Vi har spenderat 4 timmar på högdalens bad & gym idag, först famljegympa och sedan bad. Det var jättebra så det blir nog vår nya söndagsgrej :) Känner mig lugn och harmonisk. En perfekt avslutning på veckan med mina älsklingar. Nu har de åkt till pappa och jag ska åka och jobba.

Stor Alla hjärtans Kram till Er!

 

 

Känner mig duktig :)

2010-02-11 @ 21:30:36

Hade redovisning i skolan idag för 48 pers och det gick över förväntan, var sjukt nervös innan men det släppte ganska fort, så jäkla skönt att ha det gjort. Imorgon är det de sista två redovisningarna sedan är vi färdiga med psykologin.

Idag har jag kört ett aerobic salsa pass, det var kul men svårt. Jag promenerade till högdalen i rask takt och joggade hem, känner mig grymt duktig :)
När jag kom hem stod åter igen maten på bordet, idag blev det Linas Mandeltoppade koljafilé med pressad potatis och sallad med babyspenat. Måste förtydliga det här med Linas har jag förstått. Det är alltså inte så att Lina och jag äter middag tillsammans varje dag utan det är från Linas matkasse :)
Jag ÄLSKAR Linas matkasse, helt underbart är det att ha det.

Igår kväll satt jag och läste lite mer om utbildningen som jag vill gå och fick panik. Sist jag kollade så behövdes endast Matte A men nu är det ändrat så jag måste ha Matte B, jag som tagit det lugnt med Matte A för att jag var inställd på att det inte behövdes. Pratade med min mattelärare och berättade om min panik, han sa: ja men du är ju färdig med matte A nu, vi fixar matte B innan terminen är slut och så satte han en matte B bok i min hand.
Gaaah nu är det bråttom, får kämpa järnet och plugga mycket hemma. JAG SKA FIXA DET!

Sessorna sover så sött och Jocke är i tvättstugan. Snart ska jag stänga av datorn och kolla lite på tv sedan blir det natti natt.
Imorgon efter skolan ska vi bara hem och vända, ska åka till barnens farmor och vara där en stund sedan blir tjejerna kvar där över natten och jag ska på tjejmiddag hos Linda.
Lördagen spenderar vi nog hemma hos farmor och på söndag ska barnen och jag först på familjegympa och sedan bada på högdalens bad & gym.
På kvällen åker barnen till pappa och jag åker och jobbar. Fullt upp med massa kul i helgen så det lär inte bli något bloggande på ett par dagar.
Ha en trevlig helg!

Mandeltoppad koljafilé med pressad potatis och sallad med babyspenat, mums!
Behöver dock en ny kamera, blir inga bra bilder eller så är det bara jag som är sämst på att fota.



En helt vanlig dag....nästan

2010-02-10 @ 22:03:36

Blev väckt kl 07 imorse av killen som skulle fixa vår diskmaskin fast de sagt att de skulle komma någon gång mellan kl 08-10, skönt att den funkar igen iallafall. Kl 08:45 åkte jag till skolan och barnen var hemma med Jocke.
Nu är dom friska så imorgon blir det skola för båda.
När jag kom hem från skolan tog jag med barnen och åkte på teater, var hemma igen vid 19 och då stod middagen på bordet. Det blev Linas Morot- och kokossoppa med nudlar och röda linser, sjukt gott. Denna vecka är mycket bättre än förra. Glömde att ta foto idag.
Spelade lite spel med barnen efter maten och sedan var det sovdags för tjejerna. Jocke är och tränar och jag har det lugnt och skönt i min ensamhet :)

Idag har jag bokat in mig och betalat avgiften för högskoleprovet som jag ska göra den 10 april, gaaah måste plugga järnet. Egentligen spelar det ingen roll om jag inte får så höga poäng bara jag har gjort det så jag har chans att komma in på högskola via både Högskole kvoten och Folkhögskole kvoten, med bara folkhögskole betygen är det jättesvårt att komma in.

Nu ska jag plugga lite, sen sova. Imorgon kl 09 ska jag redovisa inför 48 pers, fy faaaan säger jag bara.

Natti natt!

Vab vab

2010-02-09 @ 21:04:14

Idag har vi varit hemma och tagit det lugnt, åkte en sväng till skolan på en lektion som var viktig sedan hem.
Eller nja vi åkte förbi Gröna villan i Örby på vägen hem. Det är en helt grym second hand butik för barn, köpte lite barnfilmer, leksaker och sagor på cd, just sånt och spel är grymt att köpa på second hand.
Sedan ägnade jag en stund åt att laga dagens middag och diska, dumma diskmaskin som inte funkar. Nu ska vi spela lite kort med barnen, sen är det sovdags för dem. Barnen kommer att vara hemma imorgon också, Jocke är ledig så han är hemma med dem medan jag är i skolan.

Är med i en tävling och behöver så många som klickar på "gilla" som möjligt på denna bild http://www.facebook.com/linasmatkasse#!/photo.php?pid=4982003&o=all&op=1&view=all&subj=163526612588&aid=-1&id=737106039
Hjälp mig att vinna :)

Dagens Linas matkasse: Köttfärsfyllda paprikor med ris och timjandressad apelsin- och vitkålssallad
Det var supergott!




Värst vad det var sjukt här då

2010-02-09 @ 00:07:26

Det blev som jag trodde, Nadja vaknade med världens förkylning imorse men ingen feber eller så, så hon fick följa med mig till skolan efter att vi lämnat Claudia i skolan. Kändes sådär att ha henne sjuk i skolan men hon var rätt pigg och tyckte det var kul, skönt för jag hade två mycket viktiga lektioner idag, den sista lektionen kunde jag skippat och åkt hem men Nadja ville hemskt gärna se när jag hade ENG lektion så vi stannade.
Åkte sedan och hämtade Claudia, förbi Nadjas skola och hämtade läxor så hon inte ska ligga efter samt en sväng till apoteket vi kom inte hem förrän kl 17. Claudia hade med sig Alyssa hem idag och de lekte så fint medan jag lagade mat. Nadja gick raka vägen till sängen och slocknade och sov i nästan två timmar, väckte henne för lite mat och sedan har vi bara legat och myst i soffan, trodde hon skulle få svårt att sova eftersom hon sov så länge på kvällen men nä hon somnade vid 23.
Imorgon har jag ännu en jätteviktig lektion men inte förrän kl 13:10 så båda tjejerna får vara hemma med mig och sedan ska Sacha ta dem i 2 timmar, tills jag är färdig.

Idag kom Linas matkasse, blev en dålig bild dock :



Nu vaknade en ledsen Claudia med växtvärk, fram med värmekudden och lite massage. Natti natt!

Denna vecka är lite luddig.

2010-02-07 @ 23:01:07

Vad har hänt i mitt liv denna vecka? Jo jag har jobbat, bara 2 dagar dock. Skulle jobbat mer men när jag kom dit var vi för många dealers så jag klev och spelade istället så denna vecka har det blivit mycket poker, lirade ons, tors och fre men jag är fortfarande iskall kommit långt och till finalbordet men har sån otur hela tiden, blir tokig. Annars har jag varit i skolan som vanligt, det har inte blivit så mycket träning som jag hade hoppats tyvärr men har siktat in mig på 2 st träningar denna vecka och minst 3 nästa vecka.

Igår fick jag ett ryck och fixade iordning i barnens rum så nu är det jättefint och inga kartonger där längre men nu behövs det lite saker:

  • Claudia behöver en byrå till sina kläder, en hylla ovanför sitt skrivbord och en fin tavla.
  • Till köket vill vi ha en hylla till kokböcker och sånt och en snygg klocka.
  • Nadjas rum behöver en spegel, nån fin tavla och några krokar som ska sättas upp.
  • Vårt rum är nog färdigt, vi satte upp lite hyllor idag.
  • I vardagsrummet ska vi nog byta gardiner, dom är ok men inte helt hundra.
  • Hallen behöver ny hatthylla och ett skoställ och sedan vill vi ha en fotovägg på den stora väggen
Ja det är väl lite planen men den kommer säkert att ändras flera gånger om, vi tar lite i taget det är roligare och bäst för ekonomin :)

Igår kväll var jag förbi Sofia och Co innan jag åkte och kollade på Jockes hockeymatch, de spelade oavgjort.
Efter matchen åkte jag över till Linda & Co och kollade på film medan Jocke gick ut en sväng med hockeypolarna.

Idag har vi fixat och donat här hemma, satt upp krokar i Claudias rum och några hyllor i vårt rum, sedan har vi stooorstädat, gud så skönt när det är färdigt.
Vid 17 kom mina älsklingar hem från pappa, mysigt att ha dem hemma igen. Tror dock att Nadja håller på att  bli sjuk *peppar peppar*, har viktiga redovisningar alla dagar denna vecka och får rest om jag missar, det vill jag verkligen inte ha. Så nu håller jag alla tummar för att min sessa inte blir sjuk, det är så jobbigt när barnen är sjuka man känner sig så hjälplös.

Om alla är friska och krya imorgon så blir det först skola för oss tre och sedan dans för tjejerna. Och någon gång mellan kl 17-22 kommer Linas matkasse. Denna veckas meny ser riktigt trevlig ut :)

Lite bilder och sedan Natti natt!

Lina är All-in och vinner

Fredagsfikat i skolan SOC B håller den och har en liten dansshow

Claudia 6 år tycker än så länge att det är kul att kasta soporna

Färdig!

Var och hälsade på Lilla Joline i onsdags, söta sockor va? Dom har jag köpt av en tjej i min klass som stickat.

Hon har vuxit på bra sötnosen, Joline 2 1/2 vecka gammal

Inte riktigt som planerat

2010-02-02 @ 20:55:27

Vi fick avboka besöket hos Micke, Therese och Joline i söndags eftersom Claudia vaknade med ont i örat och feber, stackars liten. Tjejerna är hemma hos pappa så det är han som har fått vabba, Claudia har världens hosta nu men inge feber eller öronont längre. Tror hon ska vara hemma med pappa imorgon också.
Tjejerna åkte till pappa på söndagskvällen och jag åkte och jobbade några timmar.

Igår (måndag) var jag i skolan på dagen och sedan åkte jag till högdalens sim och sporthall och köpte ett årskort bad, gruppträning och gym. Nu jäklar ska jag jobba in beach 2010, har ju gått upp ca 13 kg sista tiden och det gillar jag inte. Fast jag vill inte gå ner 13 kg, 5-7 kg räcker men det vore skönt att få bort magen och få lite fastare kropp, nu dallrar allt mest ;)
Efter högdalen var jag hemma och bytte om samt åt middag och sen iväg och jobba igen. Kom inte i säng förrän kl 02, och sen gnäller jag på att jag är trött, inte så konstigt kanske.


Linas matkasse igår: Odlad torsk i ägg och persiljesås med kokt potatis och gröna ärter, riktigt gott var det!

Och idag då, upp till skolan som alla andra dagar, efter skolan åkte Jocke och jag till Farsta för att köpa lite strumpor, underkläder och leggings till barnen som behövs för av någon anledning så försvinner sånt alltid spårlöst. Jag fick sjukt snygga träningskläder av Jocke som invigdes ikväll på mitt första spinningpass.
FY FAN vad jobbigt det var det kändes rejält i rumpa och lår, kommer förmodligen inte komma upp ur sängen imorgon för träningsvärk. Men SÅ värt det var det, känner mig pigg och fräsch och kommer förmodligen att sova gott i natt.
Imorgon vill jag också köra något pass men har inte riktigt bestämt mig för vad än.

När jag kom hem hade Jocke lagat en jättegod kyckling a lá Jaime Oliver, mums. Nu sitter vi här med varsin dator men ska snart stänga ner och kolla lite på tv.

Igår var det förresten en månad sedan jag slutade röka och jag står fortfarande fast vid att jag aldrig någonsin kommer att ta ett bloss igen. Är inte ens sugen, nä nu ljög jag nog lite, ibland kommer suget men försvinner lika fort igen.

Det var allt för idag! Tjohej