Vad är oddsen?

2010-09-27 @ 22:44:35

Jag har på en månad sökt tre jobb, varit på tre intervjuer och FÅTT alla tre jobben. Sjukt! Vad är oddsen för det? Jag trodde det skulle bli jättetufft att få jobb. Ok om jag gått på 15 intervjuer och fått tre men tre av tre är fan inte illa pinkat. Blev ju tvungen att välja, är nöjd med mitt val men önskar jag kunde jobba på alla ställena :) Första arbetsdagen var toppen men är helt slut måste nog vänja mig vid så många barn och ljudnivån :) Jag trivs hittills jättebra, barnen är helt underbara och personalen med. Mina arbetstider är toppen, jämna veckor (barnveckorna) jobbar jag 9-15 varje dag utom torsdagar då jag jobbar 9-16 och udda veckor jobbar jag: Måndagar 08:30-15:15 tisdagar 08:45-15:15 onsdagar 08:45-15:15 torsdagar 08-17:30 och fredagar 08:45-17:30. Working nine to five....gillar "Svensson" livet :) Så skönt att de kunde anpassa sig efter mina barnveckor eftersom jag då inte kan jobba lika mycket pga. obefintlig barnomsorg för min stora tjej plus att jag vill hinna vara med mina älsklingar när jag har dem.
Nu är det snart sovdags! Natti natt!

Wihooo!

2010-09-25 @ 22:43:36

Jag fick heltidsvikariatet på förskolan så jag börjar på måndag det ska bli jättekul. Därmed jobbade jag mitt sista pass på särskolan i fredags vilket var lite sorgligt men jag lovade chefen att höra av mig om det händer något, de tyckte att det var jättetråkigt att jag skulle sluta nu när de hade fått ordning på allt, men men thats life. Jag fick även jobbet i Älta och jag har sagt att jag kan jobba kvällar varannan vecka samt varannan helg vi får se om jag orkar med det annars sa de att det bara är att säga nej när de ringer.

Igår och idag har jag haft det riktigt mysigt med mina tjejer, igår var det idol med massa gott och idag var vi först och shoppade lite och sedan på bio. Köpte en jättefin vinterjacka till Nadja ett par höststövlar till Claudia och en present till Claudias kompis dit hon ska på kalas imorgon. Amy Diamond var på Heron City så vi köpte singeln samt skivan och fick dom signerade, barnen tyckte det var roligt :) Jag älskar att ha helg med mina älsklingar vardagarna också såklart men det är så skönt att slippa stressa barnen i säng och bara vara och göra det vi känner för. Just det har varit hos frisören och klippt båda tjejerna i helgen också, de blev jättefina!

Claudia skrämde livet ur mig för ett par timmar sedan då jag plötsligt hörde ett dunk från vardagsrummet och Claudia som grät jätte mycket. Hon hade ramlat och slagit i ryggen i kanten på byrån det blev en bula och jätterött/blått. Det såg läskigt ut, jag tycker det är riktigt läskigt när barnen gör illa sig speciellt när det handlar om rygg och nacke. Hon har jätteont när hon rör på sig :( Men nu sover mina sessor sött och jag hoppas Claudia är bättre imorgon och Nadja med för den delen, hon hade magproblem idag igen. Den 10:e okt ska hon till Astrid Lindgrens barnsjukhus och göra utredning på magen och för misstänkt astma (hon har haft andningssvårigheter 2 ggr denna vecka). Hoppas verkligen vi får veta vad det är för fel på hennes mage hon har ju haft problem så länge med den. Själv bara hostar och hostar jag, har gjort det i ca en månad och blir aldrig frisk, på kvällarna och mornarna är det som värst hoppas det går över snart.

Annars ikväll så fick jag för mig att det var rensningsdags hade tänkt göra det nästa vecka men fick ett ryck. Bort med alla sommarkläder och med alla för små höst och vinterkläderna. Nu är det fint och prydligt i barnens garderob och bara användbara kläder :) De för små kläderna lämnas in till gröna villan för försäljning förutom det som är lite dyrare märken, det får jag mer för om jag säljer själv på tradera. Fast det brukar sluta med att jag inte orkar/har tid att sälja det själv. Ska försöka denna gång. Borde göra samma sak med min egen garderob och Jocke med sin. För att inte tala om källarförrådet jag får helt enkelt hoppas på flera trevliga ryck ;)

Imorgon tar vi lite sovmorgon och beger oss vid 10:30 på Nadjas hockeyträning och efter det lämnar vi Claudia på kalas. Nadja och jag får väl hitta på nåt skoj medans. Efter kalaset kör jag mina sessor till pappa, snyft. Tur att veckorna går fort så får jag ha dem hos mig snart igen. Jösses var jag var "pratglad" idag, nu får det vara nog ;)
Hoppas ni haft/har en lika härlig helg som vi!

Claudia & Amy Diamond

Nadja & Amy Diamond


Nyklippt Nadja


Nyklippt Claudia

Nadjas nya jacka

Ojoj mycket som hänt...

2010-09-21 @ 22:30:58

Först och främst har jag bestämt mig för att ta ett studieuppehåll, hur länge vet jag inte men det känns skönt att ha tagit beslutet i alla fall. Blev ju då tvungen att börja söka ett heltidsjobb och gjorde det. Sökt 3 st och varit på 3 intervjuer den första har jag fått och ska provjobba näst nästa vecka den andra ska jag provjobba på imorgon och på torsdag och den tredje var jag på intervju igår så där har jag inte fått svar än. Tror att det sista är det som är roligast, det är på ett Kortis för barn/ungdomar. HOPPAS! Där jag ska provjobba imorgon är på en förskola på söder och näst nästa vecka är på gruppboendet i Älta, tog tid att få svar men fick det till slut :)
Jag jobbar fortfarande på särskolan ca 15h/vecka men det har blivit lite mer sista veckan pga sjukdomar. Jäklar vad jag trivs där men för få timmar måste ha mer.
Det ska bli så roligt och komma igång och jobba heltid och tjäna pengar så vi kan flytta plus att vi har lite andra planer :) Nu vet jag någon som kommer bli SÅ nyfiken. *vink vink* Karin!

Annars händer det inte så mycket, vardagen rullar på det är fullt ös med jobb, skola och aktiviteter.
Det enda som bekymrar mig just nu är att jag jobbar till kl 16 på dagarna och de veckor jag har barnen så blir det lite jobbigt, eftersom Nadja inte längre har någon barnomsorg så hon måste antingen följa med någon kompis hem eller åka skolbussen till pappa. Det funkar och Nadja tycker det är rätt ok ändå. Man måste ju jobba. Det är en STOR anledning till att vi vill flytta. Vore så skönt om barnen hade gång eller cykelavstånd hem från skolan. Men så är det iallafall nu får väl acceptera det så länge. Hoppas på flytt snart. En annan sak som bekymrar mig är att Claudia blir ledsen varje gång jag lämnar henne i skolan, hon säger att hon saknar mig hela dagarna, gör så ont i mammahjärtat :( När pappa lämnar säger hon inte ett pip. Hoppas det går över snart det är SÅ jobbigt att lämna ett ledset barn.

Nä nu är det sovdags upp kl 06 imorgon.
Natti natt!

Jippie!

2010-09-07 @ 22:12:12

Jösses vad mycket plugg jag har, undrar lite vad fasiken jag gett mig in på men jag kämpar vidare och hoppas det går vägen. Som ni kanske förstår så kommer det inte att bli så mycket bloggande i framtiden heller då jag som sagt har fullt upp. Som om det inte vore nog så har jag tagit på mig massa jobb, smart tjej. Men jag kunde absolut inte tacka nej eftersom det verkligen är mitt drömjobb. Jag har fått ett vikariat på särskolan där jag tidigare har praktiserat SÅ roligt är jätteglad över det men bekymrad över hur jag ska få allt att gå ihop. Hittar säkert en lösning på det på något sätt. Gruppboendet där jag var på arbetsintervju här om veckan har fortfarande inte hört av sig men det har ju bara gått 1 1/2 vecka, får se hur det blir med det. OM jag mot förmodan skulle få det så vet jag inte riktigt hur jag gör faktiskt, kanske kan få ihop två st vikariat, heltidsstudier och viktigast av allt två barn med allt vad det innebär, men jag vet inte, får prova och se om jag fixar det.

Slutsvamlat nu ska jag fortsätta plugga...
Förresten det går fortfarande bra med viktprojektet, dock har det inte blivit någon träning denna vecka (när fan ska jag hinna klämma in det?).

ANDAS!  Natti natt!